Ga direct naar de inhoud
Naar de homepage van Over de Belastingdienst

Intermediairdagen 2018 van start

8 november 2018 16:10

De Intermediairdagen van de Belastingdienst zijn van start gegaan. Het evenement biedt aan zo’n 11.000 fiscaal dienstverleners de gelegenheid om met specialisten van de Belastingdienst en andere overheidspartijen in gesprek te gaan. 

Met de intermediairdagen draagt de Belastingdienst bij aan het op peil houden van de fiscale kennis van de dienstverleners en wordt gewerkt aan een goede relatie met hen. Het jaarlijkse relatie- en kennisevenement vindt de komende weken plaats op tien locaties in het land. Daarnaast worden twee online Intermediairdagen in december georganiseerd.

Kennis up to date

Fiscaal dienstverleners worden bijgepraat over het nieuwe Belastingplan en toekomstige organisatie- en procesveranderingen bij de Belastingdienst. De Belastingdienst duidt de gevolgen van het Belastingplan 2019 o.a. voor de inkomstenbelasting, loonheffingen, btw, e-Overheid, auto en Toeslagen. Specialisten van de Belastingdienst staan klaar om in gesprek te gaan met de deelnemers tijdens de verschillende kennissessies, de informatiemarkt, in de online community en tijdens de online Intermediairdagen.

Ervaringen delen

Naast de verschillende dienstonderdelen nemen ook het UWV, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en de online kennisplatforms Forum Fiscaal Dienstverleners (FFD) en het Forum Salaris (FS) deel aan de sessies en de informatiemarkt. Het evenement vormt daarom een geschikte ontmoetingsplaats voor fiscaal dienstverleners om kennis en ervaringen met de eigen vakgenoten uit verschillende organisaties te delen.

Online intermediairdagen

De twee online Intermediairdagen bieden fiscaal dienstverleners de kans om de gemiste sessies van de live bijeenkomsten te bekijken. Daarnaast zijn ze geschikt als kennisbron. Tijdens het volgen van de online Intermediairdagen kunnen deelnemers vragen stellen via de online community. Chatten behoort ook tot de mogelijkheden.

Na de laatste (online) Intermediairdag op 20 december kunnen de video-opnames van alle kennissessies bekeken worden via de website van de Intermediairdagen.