Ga direct naar de inhoud
Naar de homepage van Over de Belastingdienst

Inkomensgegevens beschikbaar via MijnOverheid

8 juni 2015 13:19

De Belastingdienst toont vanaf 1 juni op MijnOverheid.nl welke inkomensgegevens overheidsinstanties van burgers gebruikten. Mensen kunnen hierdoor hun persoonlijke gegevens digitaal inzien en controleren. Zo wordt voorkomen dat zij hun gegevens bij meerdere instanties moeten opgeven en controleren.

Duidelijkheid over die gegevens is belangrijk voor de burger omdat overheidsorganisaties ze gebruiken voor het vaststellen van inkomensafhankelijke regelingen, zoals toeslagen, pensioenen en uitkeringen. De Belastingdienst werkt binnen de rijksoverheid samen met zijn partners om die gegevens digitaal beschikbaar te stellen en daarmee de informatievoorziening aan burgers te moderniseren. Moderne interactie met burgers en bedrijven staat hoog op de agenda van de Belastingdienst.

MijnOverheid

MijnOverheid is een persoonlijke website voor overheidszaken. Na inloggen via DigiD krijgt men toegang tot digitale post van de overheid, persoonlijke gegevens en lopende zaken bij steeds meer overheidsdiensten, zoals de Belastingdienst, Kadaster, RDW, SVB, UWV en gemeenten. Al ruim 1,6 miljoen Nederlanders maken gebruik van MijnOverheid.

De voordelen van MijnOverheid

• gemak: zoveel mogelijk overheidsinformatie bij elkaar
• besparing op papier- en portokosten.
• betere gegevenskwaliteit: burgers kunnen gegevens controleren.

Meer informatie