Ga direct naar de inhoud
Naar de homepage van Over de Belastingdienst

Halfjaarsrapportage Belastingdienst: de veranderopgave

29 november 2017 20:52

De toegangspoort van het binnenhofStaatssecretaris Menno Snel heeft op 29 november de 20e halfjaarsrapportage Belastingdienst naar de Tweede Kamer verstuurd. Deze gaat over het eerste halfjaar van 2017. De staatssecretaris informeert de Kamer hiermee over uitvoeringszaken van de dienst. Het thema van deze rapportage is de veranderopgave van de Belastingdienst.

De Belastingdienst staat de komende jaren voor een brede veranderopgave. De herijking van de Investeringsagenda is hier onderdeel van. Ook het in- en uitvoeren van nieuwe wet- en regelgeving is onderdeel van de veranderopgave.

Voor de komende periode zullen vooral het Regeerakkoord en de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming voor veranderingen zorgen. Bovendien zal de Brexit de nodige impact hebben op de Belastingdienst, en dan met name op de Douane

Voortgang en updates

Naast het thema bevat de halfjaarsrapportage een hoofdstuk met updates over eerdere rapportages, waaronder internationale samenwerking en gegevensuitwisseling, internationale invordering en beheersing fiscale processen. Zoals gebruikelijk gaat de staatssecretaris ook in op een aantal toezeggingen aan de Tweede Kamer.

Zie ook