Go directly to content
Naar de homepage

Blog: Gezocht: duizenden nieuwe collega’s

3 september 2018 13:21

18 jaar was ik. M’n vwo-diploma had ik op zak. Toen zei mijn moeder: ‘Ga jij maar eens bij de Belastingdienst kijken. Daar kun je werken én studeren tegelijk.’ Ik aarzelde wat, ging ik nu al werken? Maar ik ging naar de selectiedag en werd prompt aangenomen. Met gemengde gevoelens begon ik aan de opleiding tot ‘adjunct accountant eerste klas’. En toen ging het groeien…

Inmiddels zijn we 33 jaar verder. Ik ben getrouwd en kreeg 4 dochters, waarvan de oudste nu al 25 is. En ik werk nog steeds bij de Belastingdienst… Binnen één organisatie dus, maar ik heb er zoveel interessante, verschillende banen gehad. Lang geleden begon ik in de accountancy en controle. Maar ik heb ook als EDP-auditor gewerkt. En bij Douane, weer een heel andere tak van sport. En tot voor kort  was ik nog directeur MKB. Het was elke keer weer anders, steeds deed ik weer nieuwe ervaring en kennis op.

Duizenden nieuwe mensen

Nu is het 2018. En ben ik programmamanager Instroom van de Belastingdienst. Door pensionering en de vertrekregeling verlaten veel collega’s de komende jaren onze organisatie. De onderdelen waar ik voorheen werkte, zijn nu de onderdelen waar we op zoek zijn naar nieuwe mensen.

En met zo’n grote organisatie als de onze hebben we dan duizenden nieuwe mensen nodig. In de ICT, in de accountancy, de fiscaliteit, maar ook in data-analyse of voor de Brexit en staf en ondersteuning. Dat betekent dat we de komende jaren voortdurend zullen werven op de arbeidsmarkt.

De start van onze grote werving was in juli. En het gaat nu hard. We kregen duizenden reacties binnen op de nieuwe advertenties. De selectiegesprekken zijn in volle gang. Vanaf september verwelkomen we al de eerste nieuwe collega’s op de kantoren door het hele land. En dat gaat de komende jaren zo door. Alle vacatures die we willen invullen, zijn te vinden op onze arbeidsmarktsite.

Fundament van Nederland

Ik spreek uit mijn hart én uit ervaring als ik zeg dat het mooi en belangrijk werk is bij de Belastingdienst. Je werkt bij ons aan het fundament van Nederland. Het belastinggeld dat wij innen, is de basis van alle overheidsuitgaven. De leraar voor de klas, de verpleegkundige aan het bed, of de politieagent op straat: het begint allemaal met Nederlanders die hun belasting betalen. Zonder geld voor openbare voorzieningen staat alles stil.

En verder? Bij de Belastingdienst is volop ruimte om jezelf te ontwikkelen. De inhoud van het werk is uitdagend en gevarieerd. De collega’s geven je zelfstandigheid en ruimte om in het vak te groeien. Er is flexibiliteit in het aantal uren en dagen dat je werkt. ‘De balans tussen werk en privé, die is goed geregeld bij de Belastingdienst.’ Dat hoor ik vaak. Het is mij gelukt om 4 dochters op te voeden en toch een mooie loopbaan binnen de Belastingdienst op te bouwen. Ik kan het iedereen aanraden.

Dike Sialino-Keen
Programmamanager Instroom

Zie ook