Ga direct naar de inhoud
Naar de homepage van Over de Belastingdienst

Douane helpt bedrijfsleven met voorbereiding op Brexit

8 oktober 2018 12:07

Het Verenigd Koninkrijk (VK) vertrekt op 29 maart 2019 vrijwel zeker uit de Europese Unie. Daarmee treden de Britten uit de douane-unie en de interne markt. Bedrijven moeten nu al met hun voorbereiding op Brexit beginnen. ‘Want’, zegt algemeen directeur Douane Nanette van Schelven: ‘Heb je niet alle documenten op orde, dan sta je stil bij de grens.’

 

De Douane biedt hulp en ondersteuning bij de voorbereiding op Brexit. Zo kunnen ondernemers in het Brexit stappenplan in één oogopslag zien welke stappen zij nu moeten zetten om tijdig klaar te zijn voor Brexit.

Om vast te stellen welke invloed Brexit heeft op ondernemingen die handel drijven met het VK, kunnen ondernemers de Brexit Impact Scan doorlopen.

Oproep tot actie

De Douane roept het bedrijfsleven op om nu in actie te komen. Het aanvragen van douanepapieren, certificaten en vergunningen kan namelijk meerdere maanden duren. De Douane adviseert ondernemers om direct een EORI-nummer aan te vragen. Dit nummer is nodig om ná Brexit zaken te doen met het Verenigd Koninkrijk. Dit nummer is gratis aan te vragen via Douane.nl

Op de pagina’s Hulpbijbrexit.nl en Brexitloket.nl kunnen ondernemers nog meer informatie vinden om ze te helpen met de voorbereiding op Brexit.