Ga direct naar de inhoud

Bijna 18.000 ouders aangemeld als mogelijke gedupeerde

Publicatiedatum 02-02-2021, 16:19

Bijna 18.000 ouders hebben zich inmiddels aangemeld bij Toeslagen als mogelijke gedupeerde van de problemen met de kinderopvangtoeslag. Dat staat in de 5e Voortgangsrapportage Kinderopvangtoeslag, die demissionair staatssecretaris Van Huffelen maandag 1 februari aan de Tweede Kamer heeft gestuurd.

In de rapportage staat wat de Toeslagen de afgelopen maanden heeft gedaan voor de ouders die zijn getroffen door de problemen bij de kinderopvangtoeslag.

Uitbetaling € 30.000

In januari is voor 470 ouders een eerder betaling opgehoogd tot € 30.000. Het streven is dat alle gedupeerden die zich voor 15 februari 2021 bij Toeslagen melden, dit bedrag vóór 1 mei ontvangen.

Beoordeling persoonlijke situatie

In januari zijn minder ouders geholpen met een persoonlijke beoordeling dan eerder gepland. Dit kwam onder meer door de enorme toename van het aantal aanmeldingen en de voorbereidingen voor de uitkering van de € 30.000. Het streven is dat eind maart minstens 1.500 ouders een beoordeling van hun persoonlijke situatie hebben gehad.

Persoonlijke gesprekken

Van Huffelen laat in de rapportage ook weten ook weten dat zij inmiddels meer dan 200 persoonlijke gesprekken heeft gehad met gedupeerde ouders en dat zij daar de komende periode mee doorgaat.

Meer informatie

Deel deze pagina