Go directly to content
Naar de homepage

Belastingdienst populair als werkgever

3 juni 2016 14:46

Medewerkers van de belastingdienst met elkaar in gesprekDe Belastingdienst staat in de top 10 van favoriete werkgevers in een onderzoek naar het imago van werkgevers van het blad Intermediair. De Belastingdienst staat  daarmee op de tweede plaats onder overheidsdiensten.

De uitslag bevestigt de resultaten van andere onderzoeken waaruit blijkt dat studenten, starters en professionals de Belastingdienst zien als een  aantrekkelijke werkgever met een uitdagend werkpakket. Dat beeld wordt ook bevestigd door het aantal sollicitaties dat bij de Belastingdienst binnenkomt.

Werving

De komende jaren zoekt de Belastingdienst, in het kader van het meerjarig verandertraject de Investeringsagenda, nieuwe talenten voor 1500 functies. Bij dit traject staan modernisering van de interactie met burgers en bedrijven en versterking van data-analyse centraal. Daarom zoekt de Belastingdienst  vooral toezichtmedewerkers, datawetenschappers, data-analisten, business controllers en ICT-medewerkers.

Onderzoeken

Het Intermediair Imago Onderzoek (IIO) meet jaarlijks de naamsbekendheid en het imago van werkgeversmerken onder 5000 hoogopgeleiden tot 45 jaar. De Belastingdienst scoorde ook goed bij een onderzoek onder 20.000 studenten in de  jaarlijkse Top-100 lijst van favoriete werkgevers onder de campusdoelgroep van Universum. Eerder dit jaar haalde de dienst een 7e plaats in de ‘werkgeversranking’ van de Intelligence Group.

Zie ook