Ga direct naar de inhoud
Naar de homepage van Over de Belastingdienst

Belastingdienst opent zijn deuren voor grootschalige werving

27 augustus 2018 09:00

jonge vrouw activeert de berichtenboxVoor iedereen met interesse in accountancy, fiscaliteit, ICT en data science opent de Belastingdienst van dinsdag 4 tot en met vrijdag 7 september zijn deuren in Utrecht tijdens de Belastingdienst WerkWeek. Om een slagvaardige dienstverlening naar burgers en bedrijven te garanderen, start de Belastingdienst met een grootschalige, permanente werving.

Via onder meer interactieve avondworkshops, interviews en break-out sessies laat de Belastingdienst, inclusief FIOD en Douane, zien wat het werken bij de fiscus inhoudt. De Belastingdienst WerkWeek is voor een brede doelgroep. Zowel voor geïnteresseerden die net een opleiding hebben afgerond, als voor mensen die al een aantal jaar werkervaring hebben of werken en leren willen combineren.

“We laten potentiële medewerkers op een leuke én leerzame manier kennismaken met de Belastingdienst”, zegt Dike Sialino, Programmamanager Instroom bij de Belastingdienst. “Mensen krijgen zo beter zicht op wat het werk inhoudt en wat de uiteenlopende carrièremogelijkheden zijn.”

Iedere avond staat een ander vakgebied centraal. De avonden van deze Werkweek zijn bijna vol, maar in de toekomst volgen meer van deze evenementen. Wil je daarvan op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de BD Update over vacatures.

  • Dinsdag 4 september Accountancy - workshops over bijvoorbeeld belastingontwijking en –ontduiking en data-analyse.
  • Woensdag 5 september Fiscaliteit - workshops over onder andere Zeer Vermogende Personen en toezicht.
  • Donderdag 6 september ICT - workshops over mobile security, informatiebeveiliging, security-architectuur en de opsporingsmogelijkheden van de FIOD.
  • Vrijdag 7 september Data Science - workshops over de rol van data bij de Belastingdienst en een data-escape room waarin bijvoorbeeld security, beheersbaarheid, intelligentie en optimalisatie op basis van data terugkomen.

Wervingscampagne

De Belastingdienst WerkWeek is onderdeel van de wervingscampagne. De Belastingdienst heeft de komende jaren duizenden nieuwe medewerkers nodig. Daarom werft de Belastingdienst intensief en continu op de arbeidsmarkt, zowel voor specifieke functies als voor meer algemene profielen. Zie voor een actueel vacatureoverzicht werken.belastingdienst.nl.

Op zaterdag 1 september staat de eerste advertentie van deze campagne in de landelijke dagbladen.
De avonden vinden plaats in Rijkskantoor De Knoop in Utrecht.