Ga direct naar de inhoud
Belastingdienst, onderdeel van de Rijksoverheid - Naar de homepagina

Belastingdienst introduceert app kinderopvangtoeslag

2 juli 2020 10:00

Ouders kunnen vanaf donderdag 2 juli via een app de gegevens over hun kinderopvangtoeslag makkelijk bijhouden en bijwerken. Gebruikers van de app krijgen een melding als gegevens mogelijk niet meer actueel zijn, met het verzoek deze aan te passen. Zo helpt de Belastingdienst ouders bij het voorkomen dat zij achteraf kinderopvangtoeslag moeten terugbetalen.

Via de app kinderopvangtoeslag kunnen ouders eenvoudig informatie doorgeven die van invloed is op de hoogte van hun kinderopvangtoeslag. De app is bedoeld voor veelvoorkomende wijzigingen. Bijvoorbeeld voor het wijzigen van het inkomen van de ouder(s) en het aantal uren dat een kind naar de opvang gaat. De mogelijkheden van de app worden geleidelijk uitgebouwd.

De app is een aanvulling op de bestaande dienstverlening van de Belastingdienst/Toeslagen. Uitgebreidere handelingen blijven via de website Toeslagen.nl lopen. Het gaat dan om zaken als het aanvragen van kinderopvangtoeslag of het definitief stopzetten ervan.

Ervaringen welkom

De app is de afgelopen maanden getest door een groep van ongeveer 200 ouders. De Belastingdienst is, zeker in deze eerste fase, zeer benieuwd naar de ervaringen van nieuwe gebruikers. Ouders kunnen feedback te geven via de app-stores. Met deze feedback gaat de Belastingdienst de app verder uitbreiden in nieuwe versies.

Samenwerking

De app Kinderopvangtoeslag is ontwikkeld in samenwerking met belangenorganisaties BOinK en Voor Werkende Ouders, brancheorganisaties in de kinderopvang en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

De app Kinderopvangtoeslag is gratis verkrijgbaar en geschikt voor iOS en Android.

Deel deze pagina