Ga direct naar de inhoud
Naar de homepage van Over de Belastingdienst

Belastingdienst helpt ondernemers op weg op de Startersdagen

16 juli 2018 09:05

Programmaboekjes van de startersdagen: dé plek voor belastingdienst om startende ondernemers en zzp'ers op weg te helpen met administratie belastingzaken.Duizenden mensen oriënteerden zich op 30 juni in Rotterdam, Urmond en Zwolle op het ondernemerschap tijdens de Startersdagen. Dit viermaandelijkse evenement van de Kamer van Koophandel (KvK) is voor de Belastingdienst dé plek om startende ondernemers op weg te helpen met hun administratie en belastingzaken.

Op de Startersdagen kunnen deelnemers terecht bij de presentatie “Ondernemen en Belastingen” van de Belastingdienst, zij kunnen vragen stellen aan voorlichters in de informatiestand en zij kunnen online vragen stellen in een “live chat”. In Rotterdam bezochten 900 tot 1.000 starters de presentatie, en online zijn zo’n 800 vragen gesteld aan het chatteam van de Belastingdienst en de KvK.

Bezoekers vertellen in deze video over hun ervaringen met de voorlichting van de Belastingdienst op de Startersdagen.

Informatie Belastingdienst voorziet in behoefte op Startersdagen

Ondernemers hebben behoefte aan informatie van de Belastingdienst. Uit onderzoek blijkt dat antwoord op belastingvragen voor 68 procent van de deelnemers de belangrijkste reden is om naar de Startersdagen te komen.

De focus op startende ondernemers past bij de manier waarop de Belastingdienst aankijkt tegen zijn handhavende rol. Als starters goed voorbereid zijn, kunnen zij hun administratie en belastingzaken meteen goed regelen. Zo hebben zij inzicht in hun financiële situatie, en zij tijdig en goed kunnen voldoen aan hun fiscale verplichtingen.

Samenwerking met Kamer van Koophandel

De Belastingdienst en de KvK hebben een gedeelde verantwoordelijkheid om ondernemers op weg te helpen. Daarom werkt de Belastingdienst bij zijn voorlichting aan ondernemers nauw samen met de Kvk. Zo worden de seminars Goede start met de Belastingdienst voor ondernemers waar mogelijk gehouden op de 5 Ondernemerspleinen van de KvK. Ondernemers kunnen daar terecht voor evenementen, informatie en diensten die hen voorbereiden op het ondernemerschap.

Startende ondernemers waarderen persoonlijk contact

Startende ondernemers waarderen de mogelijkheid om persoonlijk contact te hebben met de Belastingdienst, op de Startersdagen en ook op de seminars Goede Start met de Belastingdienst. Uit enquêtes blijkt dat 88 procent van de deelnemers onze Goede start seminars “goed” of zelfs “uitstekend” vindt.

Een terugblik op de Startersdagen van 30 juni is te vinden op de website van de KvK. Op 2 november worden er opnieuw Startersdagen gehouden, in Eindhoven, Groningen en Utrecht.

Zie ook