Ga direct naar de inhoud
Naar de homepage van Over de Belastingdienst

Veel belangstelling voor Startersdag

7 november 2016 11:38

Startersdag wordt goed bezochtDe landelijke Startersdag, die afgelopen zaterdag van start ging op 8 verschillende locaties, trok bijna 14.000 bezoekers. De Belastingdienst, Kamer van Koophandel en andere partnerorganisaties informeerden startende ondernemers over alle mogelijkheden voor de start van een eigen bedrijf.

Op diverse locaties konden startende ondernemers informatie krijgen over bijvoorbeeld financieringsvormen, administratie en belastingzaken. De organiserende partijen bezetten informatiestands en verzorgden workshops. Nieuw was dat de dag ook online was te volgen. Zo’n 4.500 mensen hebben dit gedaan.

Wet DBA

De Belastingdienst informeert ondernemers over de wet DBA. Tijdens de Startersdag konden deelnemers de workshop ‘Ondernemen en belastingzaken’ volgen en informatie krijgen over hoe modelovereenkomsten werken. Dit gebeurde aan de hand van de zogenoemde 4 stappen.

De belangstelling voor de Startersdag is groot. Vorig jaar vonden 14.500 ambitieuzen de weg naar deze infomarkt van wie 5000 zich hadden ingeschreven voor een workshop inkomstenbelasting en omzetbelasting van de Belastingdienst.

Op de stands waren specialisten te vinden in diverse belastingmiddelen als vennootschapsbelasting en omzetbelasting. Maar ook DBA. Elke stand telt minimaal 2 douanemedewerkers voor het beantwoorden van vragen over im- en export.

Locaties

De Startersdag werd gehouden van 10. 00 tot 16.00 uur in Groningen, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Arnhem, Eindhoven, Urmond en Zwolle.

Zie ook