Ga direct naar de inhoud
Naar de homepage van Over de Belastingdienst

Belangrijkste wijzigingen belastingen 2019

18 december 2018 15:30

De Eerste Kamer heeft ingestemd met het Belastingplan 2019. Het Belastingplan bevat ruim 60 belastingmaatregelen voor burgers en bedrijven, waaronder de invoering van het tweeschijvenstelsel en de verhoging van de algemene heffingskorting.

In het jaarlijkse overzicht van het ministerie van Financiën op Rijksoverheid.nl staan de belangrijkste wijzigingen in de belastingen per 1 januari 2019. Burgers kunnen ook op www.belastingdienst.nl lezen wat de wijzigingen voor hen betekenen.

Daarnaast is voor burgers en ondernemers een eindejaarsbericht gepubliceerd met alle fiscale wijzigingen per 1 januari 2019.

Naast het belastingplan stemde de Eerste Kamer over een aantal andere wetsvoorstellen. Alle wetsvoorstellen zijn aangenomen.

Rol Belastingdienst Belastingplan

De Belastingdienst is betrokken bij de ontwikkeling en uitvoering van het Belastingplan. Voor de parlementaire behandeling van het plan toetst de Belastingdienst het Belastingplan op uitvoerbaarheid. Direct na Prinsjesdag treft de Belastingdienst voorbereidingen om het Belastingplan goed uit te voeren. Daarnaast passen medewerkers automatiseringsprogramma’s aan en vullen het aanslagbelastingensysteem met nieuwe rekenregels. Lees meer over het uitvoeren van het Belastingplan.