Ga direct naar de inhoud
Naar de homepage van Over de Belastingdienst

Belangrijkste wijzigingen belastingen 2017

22 december 2016 08:28

Eerste-Kamer cpDe Eerste Kamer heeft ingestemd met het Belastingplan 2017. Nadat de Koning de wet heeft goedgekeurd, wijzigen de belastingtarieven per 1 januari. In het jaarlijkse overzicht van het ministerie van Financiën staan de belangrijkste wijzigingen in de belastingen per 1 januari 2017.

Op Rijksoverheid.nl staan alle relevante veranderingen, waaronder de fiscale veranderingen, voor burgers en bedrijven. Daarnaast is een eindejaarsbericht  (PDF) gepubliceerd met alle fiscale wijzingen voor het nieuwe jaar.

Meer informatie over de voorwaarden en uitvoering van belastingregels die per 1 januari 2017 gelden, zijn te vinden op Belastingdienst.nl.

De Belastingdienst is betrokken bij de ontwikkeling en uitvoering van het Belastingplan. Voor de parlementaire behandeling van het plan toetst de Belastingdienst het Belastingplan op uitvoerbaarheid. Direct na Prinsjesdag treft de Belastingdienst voorbereidingen om het Belastingplan goed te kunnen uitvoeren. Daarnaast passen medewerkers automatiseringsprogramma’s aan en vullen het aanslagbelastingensysteem met nieuwe rekenregels. Lees meer over de uitvoering van het Belastingplan.