Ga direct naar de inhoud

Aangiftecampagne 2019 van start

Publicatiedatum 01-03-2019, 14:00

Jong stel doet aangifte inkomstenbelasting

Vanaf 1 maart doet Nederland aangifte inkomstenbelasting over 2018. Dit jaar hebben 8 miljoen mensen een uitnodiging ontvangen om aangifte te doen: 6,7 miljoen particulieren en 1,3 miljoen ondernemers. Aangifte doen kan ook dit jaar weer tot 1 mei. Mensen die voor 1 april aangifte doen, horen vóór 1 juli of zij geld terugkrijgen of moeten betalen.

Voor hulp en ondersteuning bij het doen van belastingaangifte kunnen burgers weer terecht bij de Belastingdienst en bij veel maatschappelijke organisaties, sociaal werkers, wijkcentra en buurthuizen, formulierenbrigades, belastingwinkels en vak- en ouderenbonden.

Maatschappelijke organisaties zijn van grote waarde voor de Belastingdienst. Hun netwerk stelt de Belastingdienst in staat om mensen te bereiken die hulp nodig hebben bij het doen van aangifte. Daarom ondersteunt de Belastingdienst deze organisaties, onder andere met het online Kennisnetwerk Belastingen en Toeslagen. Mensen kunnen ook terecht bij fiscaal dienstverleners. En ze kunnen een afspraak maken via de Belastingtelefoon voor hulp op één van de locaties van de Belastingdienst. Een overzicht van alle ondersteuningsmogelijkheden is te vinden op belastingdienst.nl.

Antwoord op vragen over aangifte doen

Aangifte doen kan op de website van de Belastingdienst. Daar staat ook het antwoord op de meeste vragen over aangifte doen. Als mensen het antwoord daar niet vinden, kunnen zij de Belastingdienst ook vragen stellen via sociale media (Twitter, Facebook) of via de Belastingtelefoon.

Aangiftecampagne

Om belastingplichtigen te stimuleren om tijdig een juiste en volledige aangifte in te dienen, zet de Belastingdienst ieder jaar een campagne in. Dit jaar is die meteen ook de start van een nieuw concept voor alle campagnes van de Belastingdienst. De kern is dat altijd voorop staat ‘voor wie’ de Belastingdienst het doet. Burgers en ondernemers worden aangesproken op een herkenbare en aansprekende manier.

Wat doet de Belastingdienst vóór, tijdens en na de aangifteperiode? Bekijk de video.

De Belastingdienst heeft ruim 202 miljoen gegevens verwerkt in de vooraf ingevulde aangifte (VIA). Bekijk de infographic voor meer informatie over de VIA (klik op de afbeelding voor grotere weergave).

Zie ook

Deel deze pagina