Ga direct naar de inhoud

6,1 Miljoen belastingaangiftes binnen

1 april 2019 14:55

vrouw doet aangifte op iPadDe Belastingdienst ontving voor 1 april 6,1 miljoen belastingaangiftes. Mensen die voor 1 april aangifte deden, krijgen voor 1 juli van de Belastingdienst bericht of ze moeten betalen of geld terug krijgen. De afgelopen maand zocht men op de site veel naar informatie over ‘het doen van aangifte’. Naast vragen over de eigen woning wilden veel mensen weten welke zorgkosten voor de belasting aftrekbaar zijn.

Zoals verwacht is tot nu toe ruim 99% van de aangiften digitaal gedaan. Van de mensen die aangifte hebben gedaan, deed ruim 77% dit via MijnBelastingdienst. Bijna 13% kwam digitaal binnen via fiscaal dienstverleners. Circa 7% deed aangifte via de aangifte-app.

Op tijd aangifte doen

Mensen die hun aangifte inkomstenbelasting nog moeten doen, hebben hiervoor tot 1 mei de tijd. Aangifte doen, is mogelijk via Belastingdienst.nl/aangifte. De Belastingdienst roept belastingplichtigen op goed te kijken naar de vooraf ingevulde gegevens. Mensen zijn zelf verantwoordelijk voor het controleren van deze gegevens. Ook moeten ze deze waar nodig zelf aanvullen, met name bij de aftrekposten.

Antwoord op vragen

Aangifte doen kan op de website van de Belastingdienst. Daar staat ook het antwoord op de meeste vragen over aangifte doen. Als mensen het antwoord daar niet vinden, kunnen zij de Belastingdienst ook vragen stellen via sociale media (Twitter, Facebook) of via de Belastingtelefoon.

Hulp bij aangifte

Voor hulp en ondersteuning bij het doen van belastingaangifte kunnen burgers terecht bij de Belastingdienst en bij veel maatschappelijke organisaties, sociaal werkers, wijkcentra en buurthuizen, formulierenbrigades, belastingwinkels en vak- en ouderenbonden.

De Belastingdienst ondersteunt deze organisaties, onder andere met het online Kennisnetwerk Belastingen en Toeslagen. Mensen kunnen ook terecht bij fiscaal dienstverleners. En ze kunnen een afspraak maken via de Belastingtelefoon voor hulp op één van de locaties van de Belastingdienst. Een overzicht van alle ondersteuningsmogelijkheden is te vinden op belastingdienst.nl.

Zie ook